lördag, mars 25, 2006

Bara en fitta

En vän till mig berättade igår att hon lagt in en annons i Hesari att hon sökte en tvåa i Helsingfors förra helgen. En man hade ringt och berättat att han hade en mycket rymlig tvåa som hon kunde får hyra för ett rätt bra pris, men om hon "älskade"(som han uttryckte det) med henne två gånger i månaden skulle hon få den 200 euro billigare. Vi åhörare kring bordet bara gapade. Och hon sa själv att hon inte ens fattade det först utan bara blev så paff och frågade på nytt. Men lika "sakligt" uttryckte han sitt erbjudande igen.
Alla har vi hört om att sånt kan hända och visst. Det gör det också för ens vänner - nästa gång är det kanske ens egen tur. Och med den här kvinnobilden ska man alltså leva? Att ständigt bli reducerat till ett kön, ett objekt.

Muntra upp dig med F-pistes tips på kuliga spel rubriken "kivaa".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roliga spel, speciellt att kasta sten på pojkar. :) Nu har jag någonting att göra sömnlösa nätter!!

feministaktivist sa...

Kasta sten är min favvo - ett dåligt humör försvinner direkt, kanske för att det känns så stereotypt att man som feminist sitter och kastar sten på pojkar på nätet. Oskyldigt befriande och provocerande ;)

Liknande barnslig ironisering av dessa pojkar finns att köpa som t-shirts i butiken "blippo" som finns på andra våningen i Kampens köpcentrum i Helsingfors. På den här länken finns några exempel på hurdana bilder som säljs på Kampen men då som t-skjortor:
http://www.davidandgoliathtees.com/index.php?mode=APS

Site Meter