tisdag, april 24, 2007

Kvinnohat i kolumnform

I detta land, känt bland annat för sin tystnad, ramlar det ibland ut vilken skit som helst ur misogynister som dessutom får spaltmetrar. Iltalehti (motsvarighet till Aftonblandet och Expressen) har nu publicerat två vidriga kolumner av Aarnio Laitinen. Den första publicerades 14.4 hette "Lattarinnat-tyrannit" (Plattbröst-tyrannerna) och handlar om hur plattbröstade är ett problem i vårt samhälle i form av socialdemokratiska och gröna feminister. Kolumnen som överhuvudtaget inte grundar sig på fakta utan är snarare nån sumppig sörja av kvinnohat innehåller även personnamn ur politiken vilket garanterat är utanför all tidningsetik. Följande artikel publicerades en vecka senare (21.4) med rubriken "Kurja pokerikasi"(En bedrövlig pokerhand) och "diskuterar" de nya regeringen. Kvinnomajoriteten har inte gått Laitinen förbi som pratar om blondinkvot, att kompetenta män blivit utanför regeringen pga av sitt kön, att feministerna luras att tro att kvinnorna har makt då den egentligen koncentreras till färre män osv.

Varför ska sån här skit publiceras? Förhoppningsvis är kolumnerna så absurda att ingen kan ta åt sig, men tyvärr hör nog inte största delarna av Iltalehtis kundgrupp de mest kritiska. Läs ex. diskussionsinlägg. Suck.

Det skulle aldrig vara möjligt att publicera en liknande kolumn utan att bli kallad manshatare. I Sverige skulle detta dessutom vara så icke-pk. Man hör ofta sägas att män inte kan vara lika kritiska mot kvinnor och kvinnor är mot män. Men i dessa fall bevisar nog motsatsen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

vad f-n?? jag försökte läsa laitinens texter men jag blir så rasande att jag.. åååhhh! man blir så arg, och så trött.

feministaktivist sa...

Visst blir man rasande! Speciellt då man också vet hur media förvränger feminismen till det stereotypa då man själv vill vara med för att visa vad feminism är och kan vara, på riktigt. Därför är det mycket skönare att vara rasande tillsammans, än ensam.

Site Meter