lördag, april 28, 2007

Jämställdhet , bah! pyttsan!

Visst visste vi väl att det var något lurt med majoritet kvinnor i regeringen (12/8). Utskottsordförandena är nu tillsatta, 4 av 16 är kvinnor. Jämställdhetsutskottets nya ordförande, Arto Satonen (saml), anser inte att det är problematiskt med de många manliga utskottsordförandena, med hänvisning till att det ju sitter en kvinnlig majoritet i regeringen. Nähä, som om 40%män i regeringen är det samma som 25%kvinnor på utskottsordförandeplatser. Knappast.

Samtidigt hör man regeringssnacket om att begränsa president Tarja Halonens makt i utrikesfrågor.

Hallå, kan det liksom bli mera uppenbart hur man försöker kompensera upp kvinnors ökande makt och inte intresserar sig av jämn könsrepresentation!

I dagens Hesari kan man läsa om vår nya jämställdhetsministers radikalfeministiska agenda. Stefan Wallin säger att för honom innebär målet att kvinnor och män är i alla sammanhang, både i familjelivet och i arbetet, i en helt jämställd situation och att män och kvinnor har samma förusättningar att klara sig i livet.

Det är ju skönt att veta att det i regeringen sitter dessutom en feministisk man. Men det kompenserar inte upp frånvaron av nyanserad diskussion om kön.

Inga kommentarer:

Site Meter