torsdag, januari 04, 2007

Nancy Pelosi

Idag har usa:s representanthus har fått sin första kvinnliga ordförande, Nancy Pelosi. Ordförandeposten anses ligga på tredje plats vad gäller makt i USA, efter förstås presidenten och vice presidenten. Pelosi är också därmed den första kvinnan som leder ett majoritetsparti i Kongressen och den första kalifoniern eller amerikanen med italienskt påbro på ordförande posten.

Vem är denna kvinna?

Pelosi stöder fri abort, hon har röstat emot förslaget att göra äktenskap gällande enbart mellan kvinnor och män (dvs. utesluta äktenskapliga rättigheter för homopar), hon stöder USA:s minskande använding av fossila energiformer och har uttryckt sin kritik mot Kinas regering och stött studentprotesterna 1992. Pelosi har röstat för både utökade skatter för att förbättra hälsovården, utbildningsgraden och stöder stärkande av immigranters och minoriteters rättigheter.

Men hon har kontinuerligt stött finansiering för kriget mot terrorismen, varit en del i anklagelserna mot Iraks kärnvapenprogram, men emot ett krig i Irak. Hon har alltid stött och stöder fortsättningsvis Israels politik dvs. även de attacker Israel gör mot länder som "angriper dem", senast i Israel -Libanon konflikten.

Om du är mer intresserad av hur denna liberalvänsteraktivist som On the Issue kategoriserar henne kolla in deras hemsida.

Jag hoppas att hennes engagemang för kvinnor och minoriteter kommer att synas framöver. Och hon fullt ut använder den makt som hon jobbat sig till.

Inga kommentarer:

Site Meter