fredag, januari 19, 2007

Kvinnonätverket – nej till uranbrytning, atomkraft, atomvapen

idag kom denna reklam på flera av de feministiska e-postlistorna som jag är registrerad på. Om du är i huvudstaden kunde det vara en möjlighet att göra direkt aktion.

KVINNOR UPP TILL KAMP FÖR FRAMTIDEN

I Finland finns det 75 kvinnor i riksdagen. Detta är ett ansenligt antal internationellt sett. Detta återspeglar sig dessvärre inte märkbart i de beslut som kvinnor anser vara viktiga. Runt om i Europa oroar sig kvinnor i högre grad än män för atomkraftens risker och för miljöärenden i största allmänhet. Inom fredsrörelsen har kvinnor traditionellt burit ett stort ansvar. Därför har vi, ett 30-tal kvinnor från olika delar av Finland - representerande olika organisationer och rörelser samt miljontals kvinnor i Europa - beslutat oss för att ställa 18 frågor om atomkraft till riksdagens kvinnor för att ta reda på hur de förhåller sig till denna förödande energiform.

Torsdagen den 25.1.2007 kl. 18.00 får riksdagens kvinnor en chans att på riksdagshusets trappa genom handuppräckning visa hur de förhåller sig till dessa frågor.

VI INBJUDER DIG OCH ALLA KVINNOR DU KÄNNER att delta i detta evenemang!

Vi hoppas att minst 100 kvinnor skall delta i denna viktiga frågetimme. I Finland byggs världens största prototypreaktor, Olkiluoto 3. Utländska företag planerar urandrift runt om i Finland. I Olkiluoto vill man bygga världens första slutförvar för högaktivt avfall. Nu måste vi agera för kommande generationers skull!

Klä dig i granna kläder – Mottot är värme och kvinnokraft! Meddela senast 19.1. till Ulla Klötzer, ullaklotzer(at)yahoo.com eller Lea Launokari, lea.launokari(at)nettilinja.fi om du deltar.

Naisten verkosto - Irti uraanista, atomivoimasta ja atomiaseista
Kvinnonätverket – nej till uranbrytning, atomkraft, atomvapen

Inga kommentarer:

Site Meter